Daniel och Erik dimper ned i cocktailbaren på The Bowery Hotel och diskuterar hur stan har förändrats mycket bara under de senaste åren. Helt bortsett från coronavirusets härjningar.
Daniel och Erik slirar in på Daniels stammishak Phil Hughes på Upper East Side och bubblar om hur man bäst hittar divebarer (ungefär: grannskapsbar eller ölcafé) i amerikanska storstäder. Och Erik glömmer vilken whisky han provade i Kentucky för en vecka sedan.
Erik och Daniel trillar in på en bar (vilken det är har vi dessvärre glömt bort), där de drömmer sig bort från stan och tipsar om en långweekend inom köravstånd.
Daniel och Erik går runt i bartäta favoritdistriktet East Village och minns blöta krogrundor och sena cocktailkvällar i Alphabet City och längs E7th Street – så som vi hoppas att East Village åter ska vara när effekterna av coronakrisen klingat av. Avsnittet spelades in innan pandemin slog till hårt mot New York i mars 2020.
Här ligger East Village:
Bilder från East Village:
East Village. Foto: Erik BerginDeath & Co, en av New Yorks bästa drinkbarer. Foto: Erik BerginVy från tak på E12th Street, East Village. Foto: Erik BerginEast 14th Street i februari 2020. Foto: Erik BerginRUN DMC som väggmålning: Foto: Erik Bergin.Avenue A vid Tompkins Square Park. Foto: Erik Bergin.Nybygge vid södra sidan av 14:e gatan. Bilden från februari-mars 2020. Foto: Erik Bergin.
Erik och Daniel snubblar återigen in på Donburiya, där de över en kanna öl och ett par glas sake rabblar upp några av de tusentals anledningarna till att älska New York.
Här ligger Donburiya:
Direkt från New York City med Daniel Svanberg och Erik Bergin